Life Extension – Tengeri jód
Tengeri jód
Az amerikaiaknak évtizedek óta azt mondják, hogy kerüljék az asztali sót. A jódozott konyhasó csökkentésével azonban az emberek tudtukon kívül az optimálisnál alacsonyabb szintre csökkenthetik jódbevitelüket. A Nemzeti Egészség- és Táplálkozásvizsgálati Felmérés (NHANES) elemzései azt mutatják, hogy a vizelet jódszintje az 1970-es évek óta jelentősen csökkent.
A jó hír az, hogy a jódozott konyhasót anélkül is elkerülheti, hogy a jód egészségügyi előnyeit feláldozná. A Sea-Iodine egy olcsó, szabadalmaztatott formula, amelyet az egészségtudatos egyének minden nap bevehetnek az optimális jódszint támogatása érdekében. Az organikus tengeri algák keverékéből nyert természetes összetevőket használva a Sea-Iodine a tenger egészségét nyújtja Önnek, miközben elkerüli a túlzott sófogyasztás veszélyeit. A Sea-Iodine-ban található algák a természetes jód napi ajánlott értékének több mint 667%-jét biztosítják.
A jód az élethez nélkülözhetetlen, egészséget elősegítő nyomelem. Elsődleges biológiai szerepe a pajzsmirigyhormonok, a trijódtironin (T3) és a tiroxin (T4) termelésében rejlik. A T4 és a T3 molekulánként négy, illetve három jódatomot tartalmaz. A pajzsmirigy aktívan felszívja a jodidot a vérből, hogy ezeket a hormonokat előállítsa és a vérbe juttassa.
A jód bőségesen megtalálható a tengeri zöldségekben és növényekben. Azokon a területeken, ahol nem fogyasztanak tengeri ételeket, az emberek jódszintje alacsonyabb. Ezért az amerikai kereskedelmi sógyártók már régóta jódot adnak hozzá, hogy ezt a kulcsfontosságú összetevőt az étrendbe juttassák. Ma már azonban ismerjük a túl sok konyhasó fogyasztásával kapcsolatos aggályokat, ami újra felveti a dilemmát, hogy honnan szerezhetünk egészséges jódforrásokat.
Ironikus módon az egészségtudatos embereknél gyakran a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy alacsony jódszint alakul ki. Ennek egyik oka, hogy a sportolók és a nagy fizikai erőfeszítést végző emberek az izzadással kimerítik e nyomelem természetes készleteit. A vegetáriánusoknál is lényegesen nagyobb a valószínűsége az alacsony jódszintnek, mint a húsevőknél, mivel a növényi eredetű élelmiszerek kevésbé gazdagok jódban, mint az állati eredetűek. Egy tanulmány a vegetáriánusok 25%, a vegánoknál pedig hihetetlenül magas, 80% jódhiányt mutatott ki.
Azok számára, akik szeretnék a D-vitamin és a tengeri jód egy tablettában történő kényelmes és gazdaságos szedését, a Life Extension D3-vitamint is kínál tengeri jóddal.




Leila (megerősített tulajdonos) –
Ahogy arra az élethosszabbítás is rámutat, a sót a média és az egészségügyi közösség óriási mértékben démonizálta, gyakran olyan mértékben, hogy az emberek valójában jódhiányossá válnak. Csak hogy tisztázzuk, szükségünk van a sóra az étrendünkben, mivel a csak feldolgozott élelmiszerek tele vannak sóval, így egyesek túl sokat fogyasztanak, és egészségügyi problémákkal küzdenek. Ha a legtöbb ételt elkészíti, ez nagyszerű módja annak, hogy a normál jódszinten belül maradjon. Szuper ár is
Marcell (megerősített tulajdonos) –
A tengeri jód csodálatos, és nagyszerű módja a jódszint növelésének. Ahogy a leírás is mondja, a sót démonizálták, ami azt jelenti (nagy mennyiségben kerülni kell), de szükségünk van sóra, és egyesek nem kapnak eleget. Tisztán eszem, így nem veszek magas sótartalmú feldolgozott élelmiszert, így hacsak nem pótolom magam, kevés a nátrium. Ezek a tabletták tökéletes adagot biztosítanak anélkül, hogy megpróbálnám magam asztali sóval rendbe tenni. Zseniális 🙂
Kornél (megerősített tulajdonos) –
Ez a tengeri jód ugyanolyan alacsonyabb jód, mint a himilayai só, csak jobb és jó forrásból származó jódot ad, mint a hagyományos konyhasó. Számomra nincs sófóbiám, minden ételemet magam készítem, és ezek olyan feldolgozott és előre csomagolt élelmiszerek vagy elvitelre készült ételek, amelyek nagyon sok sót tartalmaznak, és nem eszem meg, valójában szükségem van sóra. a diéta és szerintem ezek a tengeri jód tabletták egészséges módja ennek elérésére 🙂
Nándor (megerősített tulajdonos) –
jód egy olyan ásványi anyag, amelyre nem is gondoltam igazán, mivel ezt használtam biológia órán kísérletekhez, de nem vettem észre, hogy ez az emberi szervezet kémiai és hormonális egyensúlya szempontjából is fontos.. ennek nyomait megtaláljuk gyümölcsökben és zöldségekben, ami elegendő az emberi szervezetnek, így ez azt jelenti, hogy ha nem eszel eleget ezekből, akkor egy ilyen jód-kiegészítő segíthet!
Olga (megerősített tulajdonos) –
A jód alapvetően a szervezet számára fontos, alapvetően gondoskodik arról, hogy a szervezet elektrolit- és ph-egyensúlya stabil legyen, ami az anyagcserére és a pajzsmirigyre is hatással van. Ha Ön olyan ember, aki bármilyen okból kerüli a sófogyasztást, akkor a jódszintje alacsony lehet, így a jód-kiegészítő fogyasztása valóban segíthet a szervezetnek abban, hogy kitöltse a hiányokat, ha nem eszik elég sót!