Himalája – Karela
A keserűdinnye-kivonatból származó Karela bizonyítottan hatékony a szervezet vércukorszintjének szabályozásában és normalizálásában. Hatékony a cukorbetegség kezelésében és azok számára, akiknél fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata.
A Himalaya Karela egy tiszta gyógynövénykivonat. A Karela, más néven keserű dinnye vagy Momordica Charantia egy olyan gyógynövény, amely segít fenntartani a normál vércukorszintet és fenntartja a testfunkciók normális működését.
A Karela hosszú ideig történő fogyasztása elősegíti a vér és a vizelet normál glükózszintjét. A keserűdinnye legalább három különböző összetevőcsoportjáról számoltak be, amelyeknek előnyei vannak a normál vércukorszint fenntartásában. Ezek közé tartozik a karantin nevű szteroid szaponinok keveréke, az inzulinszerű peptidek és az alkaloidok. A karéla gurmarin, egy olyan polipeptidet tartalmaz, amelyet a szarvasmarha inzulinhoz hasonlónak tartanak, és amelyről kísérleti vizsgálatokban kimutatták, hogy az édes ízingerekre adott idegi válasz elnyomása révén pozitív cukorszabályozó hatást ér el.